Zacusca de vinete si gogosari traditionala - retete de zacusca de casa pentru iarna fara E-uri

Zacusca de vinete si gogosari - Zacusca traditionala la borcan - retete de zacusca de casa, fara E-uri, reteta de la mama si de la bunica pentru iarna. Gospodinele au treaba in aceasta perioada.

Retete de zacusca pentru iarna - timp de preparare 6 ore:

Ingrediente : Vinete 3-4 kg, gogosari 2 kg, ceapa 1 kg jumate, bulion 1 - 1.5 l, foi de dafin , piper boabe un pliculet, ulei 750 ml ulei, sare. Se poate adauga si 0.5 kg morcovi.

Cum se face Zacusca - mod de preparare :

Vinetele se pun la copt, se curata si se lasa la scurs. Se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat. Gogosarii se curata de samburi, se dau prin masina de tocat. La fel se toaca si ceapa si morcovii.

Apoi, se caleste ceapa tocata, morcovii si gogosarii in ulei, peste care se adauga sucul de rosii(bulionul), vinetele sarea, piperul si foile de dafin. Se fierb aproximativ 3 ore, pana cand uleiul iese la suprafata si zacusca scade. Nu uitati sa mestecati continuu pentru a nu se prinde de oala.

Se pune zacusca in borcane, acestea se pun intr-un vas cu apa, care se baga la cuptor 30 de minute. Procedura se numeste baia de aburi si este foarte importata pentru ca zacusca sa nu faca floare si sa ramana in stare proaspata si peste iarna.

Preparate pentru iarna - Zacusca romaneasca - zacusca la borcan - retete de la bunica, pareri.
Creative Commons License
Orice preluare de text sau poze de pe acest blog se va face cu citarea sursei si un link catre aceasta!