Defectiuni auto masini: Top masini cu defectiuni tehnice - Masini cu probleme tehnice multe si grave

Defectiuni auto: Top masini cu defectiuni tehnice - Masini cu probleme tehnice.

Ne dorim problemele tehnice la autoturismele din dotare sa fie cat mai rare si cat mai minore. Eu m-am bucurat pana acum de 3 masini: Dacia 1310, Cielo si Renault Megane 2. Pot spune ca defectiuni am avut la toate, dar cel mai mult m-a ars la buzunar Meganele. Un sondaj realizat de specialistii auto Plus ne prezinta o situatie a masinilor care se strica cel mai des si cel mai rau (piese importante si costisitoare):

Santa Fe, Peugeot 307 si Opel Meriva sunt in top masini cu probleme cu frecvente defectiuni ale turbinei de supraalimentare la motoarele diesel (aşa numitul sistem turbo) care se gripează. Probleme la turbine apar şi la modele precum Citroën C5, Peugeot 407 şi Volkswagen Touran, însă mai puţin frecvent decât în cazul modelelor Santa Fe sau al Peugeot-ului 307.

Santa Fe, Peugeot 307, Toyota RAV, Laguna II, Vel Satis si Espace IV sunt masini afectate de probleme ale volantei şi ale sistemului de ambreiaj în general.

Renault Espace IV, Laguna II, Scenic sunt in frunte cu probleme la regulatoarele de viteză denumite şi pilot automat, cruise control sau tempomat. De aceasta defectiune se mai bucura si masinile Toyota sau Volvo. La modelele Renault apare in plus griparea prematură a turbinei şi ancrasarea valvei EGR (un sistem gestionat electronic de recirculare a gazelor de eşapament).

Defecţiuni la cutiile de viteze şi la turbine apar şi la Ford Focus C-Max şi la Volkswagen Golf IV. Deteriorări ale cutiei de viteze apar la Citroën C5, iar la Peugeot 407 s-au semnalat scurgeri ale lichidului de servodirecţie. Citroën C3 prezintă frecvent defecţiuni ale amortizoarelor, Peugeot 206 2.0 Hdi de 90 CP are probleme la distribuţie, iar pentru Renault Clio II este menţionat un caz de gripare a turbinei.

Alfa Romeo 147 şi 156, cu Audi A3 şi A4, cu Mercedes A-Classe, Opel Corsa, Volkswagen Passat sau Nissan X-Trail, menţionate de ziariştii francezi cu rupturi ale curelei de distribuţie, probleme ale injectoarelor sau griparea turbinei.  Dintre monovolumele franceze, cele ale grupului PSA, alături de Citroën C8 şi Peugeot 807, sunt aduse frecvent la service din cauza ruperii curelei de distribuţie.

Ce masina ti-a creat cele mai mari neplaceri?
Creative Commons License
Orice preluare de text sau poze de pe acest blog se va face cu citarea sursei si un link catre aceasta!