Cum scap de firma , dizolvare, lichidare , radiere. Cat ma costa dizolvarea, lichidarea unei firme. Ce fac pentru a dizolva lichida un SRL

Cum scap de firma. Ce fac pentru dizolvare, lichidare , radiere  firma SRL. Cat ma costa dizolvarea, lichidarea, radierea unei firme.

Avand in vedere ca ministrul Pogea si guvernul Boc ne-au pricopsit cu impozitul forfetar, trebuie sa vedem cum se poate inchide o firma care nu are activitate sau care merge pe pierdere, pentru a evita  plata acestui impozit absurd. Pentru a scapa de firma trebuie sa o vinzi sau sa o radiezi de la Registrul Comertului (ORC). Cu vanzarea e mai greu, asa ca ramanem la radiere. Cea mai rapida metoda este dizolvarea, lichidarea si radierea voluntara. Costa intre 400 lei si 2000 de lei, in functie de activitate si numarul de asociati, dar si de situatia fiscala, debitori, creditori, active.

Etape pentru dizolvarea, lichidarea,  radierea unei firme, a unui SRL:

La Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunal se depun: hotararea adunarii generale pentru modificarea actului constitutiv privind dizolvarea si/sau numirea lichidatorilor si dovezile privind achitarea taxelor de registru, a taxei judiciare de timbru, a timbrului judiciar si a taxei de publicare a hotararii in Monitorul Oficial.

Dupa 30 de zile de la publicarea hotararii de dizolvare in Monitor, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunal se depun: daca este cazul, contractul de administrare incheiat intre societatea supusa dizolvarii si lichidarii si lichidatorul persoana juridica si dovada privind achitarea taxelor legale.

•Dupa efectuarea lichidarii, la Oficiul Registrului Comertului trebuie depusa cererea de radiere insotita de actele: bilantul de lichidare aprobat de asociati, dovada agentiei de mediu (daca e cazul), certificatul de atestare fiscala, certificatul de inregistrare (in original) si dovada privind plata taxelor legale. in cazul societatilor comerciale cu raspundere limitata, dizolvarea se poate efectua in doua etape, respectiv cele de la punctele 1 si 3. Taxele si tarifele pentru operatiunile efectuate de Oficiile de Registru ale Comertului de pe langa tribunale sunt prevazute de HG nr. 913/2004. Pentru mai multe informatii despre inregistrarile in Registrul Comertului si costurile aferente puteti consulta site-ul Registrului comertului, la sectiunile "Formalitati" si "Taxe/Tarife"

Mai sunt si alte metode prin care poti sa scapi de firma, cu costuri mult mai mici, dar dureaza mai mult si le voi prezenta in alt articol.
Creative Commons License
Orice preluare de text sau poze de pe acest blog se va face cu citarea sursei si un link catre aceasta!