Cat costa sa-ti deschizi o firma. Documente si taxe pentru infiintare firma. Etape deschidere firma, taxe Registru Comertului

Cat costa sa-ti deschizi o firma. Documente si taxe pentru infiintare firma. Etape deschidere(infiintare) firma, taxe Registru Comertului.

Chiar daca  in ultima vreme toata lumea e preocupata de inchiderea, radierea si dizolvarea unei firme, totusi, sunt si oameni care vor sa-si deschida o firma, sa puna o afacere pe picioare si sa devina independenti financiar, sa nu mai lucreze pentru altii. Cum se infiinteaza o firma, unde trebuie sa umblam cu dosarul, ce documente trebuie pentru o firma si cat costa. Voi prezenta cazul deschiderii unei societati cu raspundere limitata (SRL deoarece aceasta forma de proprietate cel mai des intalnita.

 Deschiderea unui firme, SRL.
1. Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL),  trebuie sa numim administratorul sau administratorii  societatii, tipul acesteia si obiectul de activitate, conform clasificarii din Codul CAEN.

2. Alegerem denumirea societatii si, optional, emblema acesteia. Trebuie date trei denumiri, dupa preferinte, din care se va alege una.

3. Pregatim  dosarul de infiintare, din care nu trebuie sa lipseasca actele de identitate ale viitorilor asociati, in original, si trei copii.

4.  Rezervarea denumirii societatii, stabilirea sediului si intocmirea actului constitutiv. Acesta se intocmeste sub semnatura privata ori, dupa caz, se semneaza in fata notarului sau avocatului. Asociatii trebuie sa faca declaratii ca nu au antecedente penale si sa obtina cazierele fiscale de la sectiile financiare.Cazierele fiscale se elibereaza in 10 zile si costa 5 lei sau, la urgenta, 100 de lei.

5. Deschiderea contului la o banca, depunerea capitalului social minim de 200 de lei si a specimenului de semnatura.

6. Trebuie completate urmatoarele documente: cererea de inregistrare (formular ONRC), declaratia pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia in domeniul sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii. Pentru anumite activitati, trebuie obtinuta autorizatie speciala de la autoritatea de mediu sau autoritatea sanitar-veterinara, ulterior inregistrarii societatii. Daca sunteti studenti, puteti adauga adeverinte in acest sens pentru a beneficia de facilitatile legale ce vi se ofera.

7. Documentele se mai sus, impreuna cu acordul vecinilor, se depun la oficiile Registrului Comertului din orasele resedinta de judet. Termenul de eliberare a certificatului de inregistrare e de cinci zile.

8. Dupa ce sunt gata actele firmei, trebuie sa faceti stampila societatii, sa deschideti efectiv contul firmei si sa faceti tipizatele.

Ce taxe trebuie platite la Registrul Comertului pentru infiintare firma:

- rezervare nume firma  45 lei
- taxa judiciara de timbru - 39 lei
- taxe registru - 200 lei
- capital social - 200 lei
- taxa publicare in Monitorul Oficial a extrasului incheierii judecatorului delegat, 31,5 lei/pagina;
- taxa notariala pentru autentificarea specimenului de semnatura, in jur de 50 de lei (difera in functie de notar).
Total taxe: 565,5 lei.

Va urez mult succes in afaceri !
Creative Commons License
Orice preluare de text sau poze de pe acest blog se va face cu citarea sursei si un link catre aceasta!